Cum vi se pot fura parolele din Mozilla Firefox

Este trist faptul ca mozilla firefox este atat de sigur din multe puncte de vedere fata de internet explorer dar in ce priveste securitatea parolelor cam lasa de dorit.Daca aveti acces la un calculator care foloseste firefox ii puteti lua toate parolele salvate cu mare usurinta.Una dintre cele mai usoare metode este folosind DC++ sau orice program asemanator.Daca puneti la share partitia in care aveti instalat windowsul faceti o mare greseala deoarece fisierul in care va sunt salvate parolele poate fi descarcat.Este vorba despre fisierul signons.txt pe care il gasiti in :

C:\Documents and Settings\username\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\Profile


Pentru a intelege care este pericolul sa presupunem ca vreau sa fur parolele unui utilizator de firefox.Tot ce trebuie sa fac este sa descarc din calculatorul respectiv fisierul signons.txt impreuna cu fisierul key3.db dupa care le inlocuiesc pe cele din calculatorul meu cu acestea.
Acum pot vedea toate parolele acelui utilizator de firefox in urmatorul mod :

- Dupa ce am inlocuit fisierele deschid mozilla firefox
- In TOOLS–>OPTIONS–>SECURITY click pe VIEW SAVED PASSWORS
- Click pe SHOW PASSWORDS
- Acum imi apare o lista cu toate site-urile accesate si parolele acestora

5 comentarii:

  1. e simplu sa ti se fure parola salvata in mozile prin strong dc

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu are cum sa iti fure parola prin strong DC

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca vrei facem un test.Tu iti pui partitia C la share.Si eu intru sa iti downloadez fisierele unde ai parolele salvate.Am si descris in detaliu metoda folosita,mai mult de atat ce vrei ?

      Ștergere
  3. Salut am si eu o intrebare...am incercat sa imi readuc parolele de pe vechiul mozilla dupa ce mi-am formatat pc si am gasit fisierele sterse prin programul "easy data recovery wizard professional 5.5.1" si cand le bag in folderul acela dau sa le puna peste si cand intru in mozilla nu vede nici un cont...de ce oare ?? Oare sa fie ca la detalii scrie ca ii creeat in ziua de azi(din cauza ca l-am readus cu acel program) si modificate in 11.06.2012 (data cu o zi inainte de formatarea PC-ul)...te rog ajutama daca poti am nevoie foarte mare de o parola de pe un site si nu am salvato :(...ms mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut ! Articolul asta a fost scris acum 2 ani.E posibil ca cei de la mozilla sa fi anulat posibilitatea asta deoarece si-au dat seama ca putea fi o problema destul de mare de securitate.

      Ștergere